Басейнова дирекция Черноморски район“, РИОСВ-Варна и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция

...
Басейнова дирекция Черноморски район“, РИОСВ-Варна и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

Докато всички говорят за кокаина в морето, друга гадост изплува на плажа в Албена

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “, РИОСВ-Варна и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда, ревизираха сигнал  за замърсяване на плажната линия на к.к. „ Албена ”. Обходен е сектор от приблизително 2 км, от хотел „ Мура ” в к.к. „ Албена ”, до устието на река  Краневска, оповестиха институциите. 

Констатирано е замърсяване на плажната линия с нефтопродукти. Морските води пред цялата плажна линия са с натурален цвят, липсва опалесценция по морската повърхнина и не се следи замърсяване. За констатациите са известени Областна администрация Добрич и Изпълнителна  организация „ Морска администрация “ Варна за дейности по подготвеност.

На 10 и 11 април бяха осъществени взаимни инспекции и на плажните ивици по северното Черноморие, за които бяха подадени сходни сигнали. От северната страна на Първа буна в гр. Варна е открито скупчване на водорасли по цялата дължина на буната и на морския плаж, а в морските води не е установено замърсяване с нефтопродукти.



На плажната линия в региона на централен плаж, къмпинг „ Добруджа “, гр. Шабла е открито съществуване на 4-5 броя мазутни топчета с приблизителни  размери 1-5 см. и със характерна консистенция и миризма на  нефтопродукти. При инспекцията не е открит брегови източник на замърсяване.

Не е установено замърсяване с нефтопродукти и при огледа на морските води и плажната линия в комплекс „ Слънчев ден “ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “ и в околност „ Зеленика “ пред залива на гр. Каварна.

Пробите морска вода, взети от акваторията пред тестваните плажни линии,  ще се изследват по физико-химични индикатори.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР